Yoga Basic

Yoga Basics is een introductie programma om je kennis te laten maken met yoga, of om je yoga beoefening nieuw leven in te blazen. Dit programma is bedoeld om mensen vertrouwd te maken met de basis technieken van yoga. De lessen bestaan uit een introductie met de synchronisatie van ademhaling (pranayama) & beweging (asana) & meditatie. Ook zullen de bewegingen (asanas) ontleed worden in modificaties, uitgebreid uitgelijnd en de voordelen besproken worden. Bij elke Yoga Basic les wordt er een thema behandeld bijv: Happy Hamstrings, Relax, Detox etc. 

 

Pilates Mat Series

Door veel nadruk te leggen op een juist ademhalingspatroon, goede uitlijning van de rug en bekkenbodem, concentratie en een vloeiende beweging van de oefeningen ontwikkel je veel lichaamsbewustzijn. Een goede ademhaling ondersteunt de beweging en haalt het maximale uit de oefening en verlaagt het stress niveau. Je controleert jouw eigen bewegingen en leert het gehele lichaam te versterken, stretchen en balanceren. In Pilates gaat het om de kwaliteit van de beweging en overbelaste spieren worden ontlast en verwaarloosde spieren worden gereactiveerd. In de les wordt er gewerkt met verschillende objecten (ballen, elastiek, blokken, riemen) die ondersteuning bieden bij de oefeningen.

 

Pilates Props:

In Pilates gaat het om de kwaliteit van de beweging. Door veel nadruk te leggen op een vloeiende beweging van de oefeningen, juist ademhalingspatroon, concentratie, goede uitlijning van de rug en bekkenbodem ontwikkel je veel lichaamsbewustzijn en core stabiliteit.  Door het gebruik van rekwisieten zoals, de Magic Circle, Theraband, Kleine & Grote Ballen, Gewichten, Yoga Blocks en Foam Rollers ervaar je in een klassieke Pilates Mat les hoe je je eigen kracht het best kan inzetten om meer uitdaging en weerstand te creeeren. 

 


 

 

Pre-Natal Pilates: 

Pilates en Pregnancy is er om je conditie, kracht en stabiliteit te onderhouden daar waar de buik in staat moet zijn om te groeien. Tijdens de les staat bewustwording van houding, veranderingen in het lichaam en goede uitlijning van de bekkenbodem centraal wat zorg draagt voor een makkelijkere geboorte en sneller herstel na bevalling. De oefeningen worden aangepast naar de behoefte van mother-to-be waardoor je veilig kan bewegen gedurende je zwangerschap. 

 

Post-Natal Pilates: 

Post-Natal Pilates is een geweldige manier voor nieuwe moeders om weer in contact te komen met hun lijf en snel te herstellen van de bevalling. De focus ligt op het actief begeleiden en om op een verantwoorde wijze de diepere core en bekkenbodem spieren te herontdekken en opnieuw leren te gebruiken. Verbeter je houding en voel je je sterker door in contact te komen met de core spieren. Pre-Natal Pilates is geschikt voor iedereen minimaal 6 weken na de bevalling, bij een keizersnede of eerste keer Pilates  8-12 weken na de bevalling. 

 

Pilates & Yoga

Pilates & Yoga is vrij intensief en heeft heel veel voordelen voor je lichaam en geest. Het zorgt voor een toename van flexibiliteit en energie. Het verbetert de spierfunctie, geeft een betere houding, je lichaamsbewustzijn neemt toe, waardoor je meer aandacht krijgt voor je houding en ademhaling. Wat is het? Pilates is vrij fysiek: de nadruk ligt op de ademhaling en het geconcentreerd uitvoeren van oefeningen die gericht zijn op het vergroten van de beheersing, soepelheid, coördinatie en tonus (natuurlijke gespannenheid) van spieren zonder dat ze in omvang toenemen. Yoga is veel omvattender en is vooral een hulpmiddel om dichter bij jezelf te komen, waarbij je je lichaam als instrument gebruikt. In Pilates&Yoga worden beide aspecten gecombineerd.

 

  

Slow Flow Yoga

Slow Flow Yoga is een combinatie van Hatha, Yin en Restorative yoga. In deze les wordt er veel aandacht geschonken aan het bewust tot rust komen van lichaam en geest. Het rustige tempo stelt je in staat om de diepe ademhaling en de beweging van het lichaam te verbinden. De zintuigen die van belang zijn tijdens deze les zijn: het voelen en luisteren. Tijdens de Slow Flow les besteedt Nadine aandacht aan de opwarming van de gewrichten en grote spiergroepen in het lichaam. Daarnaast zijn er elementen van Restorative yoga waarbij zij props gebruikt om het lichaam te ondersteunen en zo een diepe ontspanning in, en het herstel van, het lichaam kan bevorderen. Als afsluiting van de les zal er een begeleide meditatie plaatsvinden of bodyscan.

 

 

 

 

 

Top | Copyright © 2014 Studio Pure Living ♡ Nadine Watson | info@studiopureliving.nl | +31 6 81975975